утечка в тръбаУтечките на вода във вътрешните тръбопроводи, както и в подземните тръбопроводи, допринасят за влошаването на работните условия на конструкциите. Висококачественото търсене на течове на вода и професионално провежданата диагностика допринасят за бързото решаване на проблема и значителни икономии на средствата, необходими за ремонта на обекта.

Предоставяме услуги за определяне на течове на вода в тръби с всякакъв диаметър, като се започне от отоплителните и водоснабдителните системи на частни домове и апартаменти и завърши със системи от големи индустриални комплекси.

Търсенето на течове в тръбите с използване на методи и средства за безразрушителен контрол се извършва с помощта на най-съвременните инструменти и оборудване с висока степен на точност на измерване.

Идентифициране на течове в тръбите: методи и устройства.

Интегрираното използване на инструменти за откриване на течове в тръбите осигурява резултат с висока точност, дори и за идентифициране на течове дълбоко под земята. Откриването на течове изисква различно време, много зависи от размера на изследваната зона и други фактори. По-долу е дадено описание на различните инструменти и методи, с които работим.

Метод на термовизионното изследване. Търсенето на течове на вода в тръбите с термовизионна камера е много ефективно. Може да улови температурна разлика от 0.1 градуса по Целзий. На термограмите е лесно да се види мястото на образуване на фистула в тръбата и мястото на изтичане на вода.

Акустичният метод за търсене на течове при отопление и водоснабдяване е да се слуша повърхността над предвидената територия или мястото на възникване на теч в стената, в пода, в подземната тръба. Акустичният детектор на течове помага да се намери изтичането много точно, с неговата помощ се записват звуковите вибрации, създадени от изтичане в скритото подземно пространство, в пода или в стената.

Корелационното търсене на течове се извършва на различни дълбочини на полагане на тръби с помощта на специално устройство – корелационен детектор за течове, който изчислява мястото на утечка с два сензора, монтирани на срещуположните краища на тръбата. Вибрациите, създадени от работната среда и звука на водата, преминаваща през фистулата, образувана в тръбата, се различават в различни посоки и се записват с детектор за течове.

Ефективно устройство за откриване на течове от капков тип в домове и апартаменти, които е трудно да се намерят с други устройства, е дълбокомер на влагата. Измерва се дълбочината на влагата за измерване на съдържанието на влага в повърхността на материала без отваряне.

Има много причини и начини за откриване на скрити течове. Скритият теч понякога е достатъчно труден, за да се намери, и извикването на детектор за течове е чудесен начин да започнете да наблюдавате ситуацията и да предотвратите големи щети и скъпи ремонти. Всеки проблем във вашия дом, свързан с течове, е работа за нашата компания Канал Груп.

Има много признаци, които ще ви помогнат да откриете дали има теч във вашия дом. Някои от тях са очевидни, а някои не.

Ако някой от тези проблеми се появи в дома ви, най-вероятно има течове:

 • Водомерът записва потока, дори когато водата е спряна навсякъде.
 • Влага и петна върху дървени повърхности, по стени, подове или върху цокли.
 • Затопляне при допир в зоната на пода, особено ако топлата зона е там, където бетонната плоча е под пода.

Теч на вода:

 • Звукът от течаща вода, сякаш тоалетната работи, в момент, когато тоалетната не се използва.
 • Увеличена консумация на вода в съответствие с показанията на водомера.
 • Неприятна миризма от стените и пода на мястото на дренажната или канализационната тръба.
 • Пукнатини в основата на къщата и растеж на растения и трева на места, където не трябва да бъдат.
 • Петна по тавана или по стените.

Можете самостоятелно да проверите следните места и устройства, за да установите местоположението на теча:

 • съдомиялна машина;
 • душ или вана;
 • пералня;
 • бойлер;
 • тоалетна или биде;
 • санитарен шкаф;
 • места под кухненската мивка или в банята под мивката;
 • стени и подове в сутерена на къщата.

Какво да правите, ако откриете теч.

Ако откриете течове на вода, запишете къде има необяснима влага или петна от вода, влага и дори плесен.

Обадете се на нашия експерт Канал Груп , за да откриете скрити течове и проблеми с вода и водопровод.