kanalizaciaНай-важното съоръжение на вилата е тоалетната. Ако строителството на къщата се забави с няколко години, тогава изграждането на тоалетната трябва да приключи веднага след като сте закупили къщата.

Днес разнообразието от канализационни системи за летни къщи е доста голямо. Тя може да бъде топла тоалетна, или външна, но най-популярните са септичните ями и обикновените котли. Има много изисквания за местоположението и подредбата на тоалетната, тяхното нарушаване може да доведе до реални екологични проблеми не само на територията на определен обект, но и в много по-голяма зона. Отравянето от фекални бактерии от вода и почва води до неприятни и опасни последици.

Дори ако тоалетната е построена в съответствие с всички правила, е необходимо нейната системна поддръжка. Разбира се, можете сами да направите почистването на тоалетната с помощта на помпа или обикновена кофа, но тогава възниква сериозен проблем: къде да източите отпадните води. Оставянето им на означава обричане на семейството ви да ядат замърсена храна и вода.

Най-често собствениците на крайградски райони прибягват до помощта на специални фирми, които предоставят канализационни услуги. Специалната машина, след като изпомпва канализацията с мощна помпа, ще ги отнесе за рециклиране. Земята и водата ще останат незаразени, а реколтата ви ще бъде от полза.

Въпреки това, че тази опция е оптимална, има доста трудности и проблеми, с които наемодателят вероятно ще трябва да се сблъска. Обикновено при изграждането на тоалетна човек поставя кабина в най-отдалечения ъгъл на съществуващата територия, така че да не се вижда, така че неприятната миризма да не пречи на удобната почивка и т.н.

Резултатът от тази стъпка е липсата на достъп до тоалетната, което означава, че изпомпването на канала с помощта на специално оборудване или не е възможно, или е много скъпо, тъй като са необходими допълнителни дълги тръби и по-мощна помпа. Друг неприятен момент в тази ситуация е повреденият външен вид на вилата: пречупени растения, деформирана тревна площ и т.н.

Ако ямата не е плътна, тогава ще трябва да поръчате канализационни услуги, особено през пролетта и есента.

Всеки собственик на вила трябва да знае, че изграждането на тоалетна в съответствие с всички правила е ключът към безопасността на околната среда и липсата на санитарни проблеми на обекта.

Канал Груп е фирма специализирана в отпушване на канали, шахти, тоалетни, сифони, мивки и септични ями. Вече повече от 15 години успяваме да реагираме във всякакви аварийни ситуации на запушени канали на територията на София и цялата страна.