запушена-шахтаПочистването на канализационната система е един от най-важните проблеми в домакинството. По правило канализацията се запушва в най-неподходящия момент и причинява много неудобства. Въпреки това, използвайки модерно оборудване и методи по време на спешно или превантивно почистване, процесът на почистване протича за доста кратко време.

Канализационната система се почиства при възникване на аварийни ситуации, след приключване на ремонтни и строителни работи или при въвеждане в експлоатация на нови канализационни системи. Заедно с непланираните почиствания, специалистите на Канал груп извършват превантивни почиствания.

Какви са предимствата на работа на професионалистите от фирма Канал Груп?

  • – преди да започнат работа, експертите ще оценят нивото на замърсяване на системата, ще идентифицират най-трудните области;
  • – получените данни ще бъдат анализирани и въз основа на тях ще се определи най-приемливият начин за почистване на системата, който ще бъде подходящ във всеки случай.

Начини за премахване на блокажи и замърсяване

Химическият метод се основава на използването на реагенти, които могат да разтворят различни видове замърсители, включително мастни. След такова почистване канализационните тръби са почти напълно почистени от замърсявания и мазнини. Предимството му е също, че не е вредно за човешкото здраве. Той се справя перфектно със задачата си, освен в случаите, когато в канализацията попадат големи камъни или подобни предмети.

Термичният метод също показва висока ефективност при премахване на блокажи. Топлата вода влиза в тръбите със средна температура от + 140 ° С под високо налягане, поради което стените на канализационните тръби ефективно се почистват от замърсявания. Под въздействието на висока температура мазнините, натрупани вътре в тръбите, се разтварят и след това се извеждат навън. За канализацията прилагането на този метод не може да бъде вредно, но специалистите трябва да спазват всички необходими правила за безопасност при работа с пара и топла вода.

Хидродинамичният метод се използва главно за почистване на външни тръбопроводи. С помощта на специална помпа, която създава високо налягане, водният поток се подава в тръбите. По този начин можете да почистите канализационните тръби почти до първоначалния им вид. Мощна струя под налягане от 600 атмосфери е в състояние да се справи дори с блокажи, които се смятаха за безнадеждни. Той може да унищожи натрупването на замърсители от бетон, големи отломки, корени на дърветата. Дори и най-недостъпните места й се поддават. Ако използвате хидродинамичния метод редовно, това ще увеличи експлоатационния живот на оборудването и мрежите в продължение на много години. Такава работа трябва да се извършва само от професионалисти, запознати с технологията на работата.

Механичният метод показва ефективност при отстраняване на блокажи както във вътрешната, така и във външната канализация с помощта на машини с различен капацитет. По време на почистването по този начин в тръбите се въвежда специална гъвкава спирална дюза.

Най-ефективният начин за премахване на блокажи в канализационната система се счита за комбинация от механични и хидродинамични методи. Основното е да поверите тази работа на професионалистите.