Аварийното почистване на канализационните системи в кафенета, ресторанти и други заведения за хранене  е постоянно търсена услуга в нашата компания Канал Груп, която работи повече от 15 години. Оставяме за предоставяне на услуги за почистване на канализационните води.

Банкет, сватба, новогодишно корпоративно парти, голямо празнично събитие или само петък вечер. Кухнята е претоварена с поръчки. Всички работят на границата. И в решаващия момент се случва ужасна неприятност: Запушване в тоалетната или в кухнята.

Ситуацията с канализационната система на ресторанта или кафенето трябва да бъде под постоянен контрол, тя трябва да се следи внимателно и да се предприемат превантивни мерки. Трябва да имате на разположение телефонния номер на надежден партньор, който няма да ви разочарова в случай на извънредна ситуация и бързо да реши проблема. Поради запушването не можете да оставите всичко това и да  изгубите клиентите си.  В резултат на това почистването на отпадъчните води служи за запазване на дейността на ресторанта и кафенето.

Правилната канализация в ресторанта

Правилното разпределение на канализационните тръби в кафенето или ресторанта е, когато дренажните тръби от кухнята се поддържат отделно от фекалната дренажна система на тоалетните за гостите и персонала. Това са изискванията.

В противен случай, когато има запушване на тоалетната поради проникване на чужди тела в канализационната система, работата на цялото заведение може да бъде парализирана, и кухнята, включително.  Фекалната вода може да се разлее в помещенията, в които се приготвя храната.

Относно правилата за работа

По същия начин и готвачите, и съдомиялните машини трябва стриктно да спазват правилата за работа на канализационната система, тъй като миенето на съдове, както и готвенето, потенциално носят рискове за канализацията. Отводнителните тръби могат да се почистят, както и мазнините след пържене, и мазнини след нарязване на месо и риба, и тесто и остатъци от храна. Всичко това рано или късно ще доведе до блокаж.

Мазнината се утаява и се натрупва вътре в тръбите, втвърдява се, стеснява вътрешния слой на тръбата, докато изтичащия поток не спре напълно. Често, мазните капани не могат да се справят и се появява запушване.

Мазнините са истински бич за кафенета, ресторанти и други заведения за обществено хранене. Най-честите случаи на сложни запушвания и аварии в канализационната система на ресторантьорския бизнес са свързани с отлагането на големи количества мазнини, които трябва да се отстраняват редовно по време на превантивното почистване.

Предотвратяване на запушванията нуждата от защита

Ресторант или кафене със стабилен редовен поток от посетители, за да се осигури непрекъсната и безпроблемна работа на канализационните и промишлени канализационни системи, следва да се провежда профилактика на всеки шест месеца.

В институции, където се провеждат често обществени мероприятия – банкети, сватби и т.н., трябва да се почиства канализационната система с цел превенция поне веднъж на тримесечие.

Извършваме превантивно почистване на канализационната система в кафенето и ресторанта по време на неработно време на заведението, за да не създава неудобства на служителите или гостите на заведението.

Добросъвестният доставчик на услуги за премахване на запушванията и почистване на канализационните системи Канал Груп. Критериите за избор на такъв партньор трябва да бъдат следните:

– Ежедневно денонощно, включително празници и почивни дни. Бързо реагиране за отстраняване на произшествието.

– В допълнение към многобройните инструменти и устройства за почистване на всякакви запушвания (механични почистващи машини с електрическо задвижване, хидродинамични машини за измиване на тръби), както и наличието на видеокамера за изследване на канализационната система с цел установяване на причината и мястото на блокиране или други проблеми, като пукнатини или счупване на тръбата.

– Богат практически опит в тази област, който ви позволява да работите дори и при липса на канализационен план. Въпреки това, наличието на съответната документация значително улеснява процесите на взаимодействие.