Подемна станция Сололифт – за отпадни води е предназначен за отклоняване на канализацията от проблемни зони, където няма канализация или са над изискваното ниво. Най-често такива места са мазета или най-отдалечените помещения в къщата, където е необходима канализация.

Помпената станция Сололифт е предназначена за изпомпване на канализационни системи от такива проблемни зони в централизиран щранг.

В допълнение към компактния размер, тази станция има достатъчно мощност, за да издигне канализацията до височина над 10 метра.

Как работи

Сололифт е помпена станция, която изпомпва канализацията от монтираните в помещението санитарни възли .Можете да свържете всички видове водопроводна арматура, включително тоалетната, към помпената станция.

Сололифт е предназначен за решаване на различни проблеми, свързани с канализацията, на първо място, с неговото отсъствие на необходимото място.

Пример за такова място може да служи – мазето. Поради факта, че се намира под сутерена на къщата, на която са разположени основните комуникационни системи, става проблематично да се оборудва сауна или баня без да изпомпва водата до това място.

Състои се от:

  • Резервоар за съхранение, в който се отклонява канализацията;
  •  Автоматизация и помпа;
  • Мелнични канализационни отпадъци.

Работният момент на Сололифт може да бъде описан с няколко думи. Когато канализационните води са запълнили достатъчно резервоара, автоматиката се активира, който включва подемно устройство и след това помпата. Отводнителите под помпата, генерирана от помпата, започват да изтичат по свързаната тръба.

Трябва да се отбележи, че входящият диаметър е 100 мм. Следователно, съвсем лесно е да се свърже стандартната канализационна тръба 110 с диаметър към помпената станция. Що се отнася до основните характеристики, това оборудване може да повиши отпадъчните води до височина най-малко 5 метра.

В днешно време, соло-лифтове от Grundfos, световният производител на помпено оборудване, са особено търсени на пазара. Канализационните станции Сололифт от Grundfos се отличават със своята мощност и функционалност, красив външен вид и оригинален дизайн.
Това е най-модерният до момента канализационно оборудване, има голям брой предимства и почти никакви недостатъци. Единственият недостатък на сололифт, може да се счита за зависимост от електричество. Ако няма ток в къщата, тогава сололифт няма да работи.

Във всички други аспекти, това е практически единственото правилно решение, което позволява канализацията да бъде отклонена от тези проблемни области, където няма комуникации.

В допълнение, предимствата на сололифт  включват тиха работа, самопочистване и, следователно, проста поддръжка на станцията, дълготрайност и малки размери.

В случай, че искате да почистите сололифта със собствените си ръце, без да прибягвате до услугите на специалист, трябва да сте наясно, че грешните действия могат да доведат до повреда на помпата и ще изисква ремонт и подмяна на компоненти и резервни части. Бъдете много внимателни и не правете прекомерни усилия. Провеждайте профилактика на интервали, за да се предотврати втвърдяването на отлаганията, чието отстраняване задължително ще изисква използването на специално оборудване и инструменти.