Отпушване на напълно запушени мивки може да се осъществи като спазвате следните инструкции:

1. Демонтирайте цедката от канала на мивката. Напълнете мивката с вода, така че да покрие дъното. Вземете плунжер за отпушване на канали и го притиснете рязко към канала на мивката с цел създаване на вакуум. Движете плунжера нагоре – надолу докато канала на мивката не се отпуши и водата не започне да се оттича свободно.

2. При отпушването на мивката може да се наложи демонтаж на сифона. Подложете кофа под сифона и го демонтирайте. Ако каналът на мивката е леко запушен, то с отверка лесно ще можете да отстраните запушването. Ако не можете да достигнете мястото на запушване с отверка, използвайте стоманизирано въже с кука на единия край за отпушване на мивката.

3. След като приключите и мивката е отпушена, монтирайте сифона и цедката на мивката. Пуснете обилно вода, за да се прочистят евентуални остатъци от запушването.

Ако не успеете да се справите с отпушването на мивката, обадете ни се! Канал Груп разполага със специализирани машини и уреди за отпушване на канали и майстори професионалисти