При по-старото строителство има три основни причини за запушване на каналите и щранговете. Това са остатъци от хоросан, корени от дървета и растения или счупени тръби. Отпушването на каналите става с демонтаж на запушения участък и почистването му.

И при старото и при новото строителство лошото уплътняване на връзките между тръбите води до попадане на чужди тела в каналите и запушване. Неправилното проектиране на каналите с малък наклон, спуканите тръби или лошите фитинги са най-честа причина за запушване на каналите. Огпушването на каналите в тези случаи става като се премахне образуваната тапа, а за да не се повтаря е необходимо да се подменят уплътненията и дори в някои случаи да се промени наклона на оттичане на канала.

Чрез видеодиагностика на запушените канали лесно се локализира мястото на запушване и могат да се предприемат адекватни мерки за отпушването на канала.

На схемата се вижда начина на отпушване на канал чрез спирала да отпушване на канали.

Ако не можете да се справите сами, Канал Груп е на ваше разположение – позвънете ни. Ние разполагаме със специализирани машини и уреди за отпушване на канали.

otpushvane-na-zapushen-kanal zapushen-kanal napulno-zapushen-kanal spukan-kanal