pochistvaneЖителите на жилищни сгради, както и жителите на частния сектор трябва задължително да имат поне известно разбиране за канализационната система. Честите инциденти, изтичане на тръби и запушване на водопроводни системи са всички реалности в нашия живот, които трябва да бъдат разрешени. И още повече, такива познания ще бъдат полезни на тези, които строят собствената си селска къща и са решили да се отцедят сами.

Канализационната система се състои от два взаимосвързани „блока“: Вътрешна и външна канализация.

Вътрешната канализация е комбинация от дренажни тръби и водопровод, предназначени да извеждат мръсната вода навън. В градските апартаменти това води до общ щранг, който води всички отпадъци към централната канализационна система. В частния сектор, ако не е свързан с централната канализационна система, се правят специални съоръжения за третиране. Като правило, вътрешните канализационни тръби са изработени от чугун или полипропилен. Чугунената тръба е доказана като опция. Чугунени тръби са трайни, но много тежки, и следователно не са много удобни. Полипропиленови тръби са много пъти по-удобни и по-лесни, удобно са монтирани на всякакви чугунени тръби, те не изтичат и ще продължат много години. Напоследък повечето хора заменят изпускателната система от чугун и се преместват към тръби от полипропилен.

Почистване на канализационните тръби от запушвания:

  • С бутало
  • Има няколко най-бързи и лесни начина за почистване на тръбите от запушвания, които дори обикновените домакини могат да направят. Ще ви кажа повече за това.
  • Какви са следните начини:
  • Буталото.
  • Струя от гореща вода.
  • Химикали, предназначени за изчистване на запушвания.

Принципът на почистване на тръбите с бутало:

С помощта на гумена лента (пръстен), фиксирана върху дървена дръжка, дренажният отвор е напълно затворен.

Освен това, когато гумената лента е притисната към изтичането, се образува интензивен поток на налягането, поради което боклукът, натрупан в тръбата, се движи по тръбопровода.

Когато дъвка се отстранява от отвора за оттичане, блокирането под въздействието на същия поток на налягането се повишава, влизайки в зоната на видимост, където може лесно да се отстрани от себе си (да се достигне с ръце, да се отстрани с парцал).

Почистване на канализационните тръби от запушвания: Струя от гореща вода

Струя от гореща вода може да повлияе на малкото запушване на тръбата. За тази цел се използват следните народни рецепти:

Загрейте водата в голям съд. След това се изсипва под налягане в тръбопровода. Освен това, ще бъдат изпълнени гореспоменатите манипулации с буталото.

Вземете половин чаша питейна сода и я изсипете в дренажния отвор. Така че нека содата стои на стените на тръбите за 10-15 минути. След това се налива гореща вода под налягане.

Изсипете в канализацията 7 супени лъжици сода и малко оцетна киселина. След химическа реакция в тръбата, дренажът се изплаква с гореща вода.