машинно отпушване на каналПредставете си, че вашата тоалетна чиния се е запушила и от нея блика вулкан, който излиза от канализацията. И ако вие и вашето семейство потегляте на почивка, какъв късмет ви е споходил. Вкъщи не се диша, от чудовищната тоалетна излиза вулкан, който бушува от канализацията. Последиците от запушвания на канализационните тръби понякога може да ни донесат много неприятности. Изчистването на апартамент след такъв фекален бум е нереалистично.

Кой е виновен и как да избегнем такъв проблем и задвижване на канализацията под формата на избиване на канализация?

Хората са виновни, човешкият фактор: монтажници, необразовани и безотговорни, самите хора, които използват канализацията. Жителите на по горните етажи могат да бъдат застрашени от тоалетната, която изригва от канализацията много по-малко от тези, които са на първите етажи. Може би по тази причина тоалетната често се бърка с кошче.

Искам да дам съвет на всички жители на първите етажи, независимо дали е нова пластмасовата канализация в къщата ви или стара чугунена канализация, как да избегнете наводняване на вашите апартаменти с канализация през тоалетна или вана. Това може да се случи, ако вашите съседи изхвърлят парцали, развалени туршии, дебела хартия, памперси и т.н., в тоалетната. Всичко това се забива в хоризонтално легло на канализацията, отиващо до кладенеца.

Съседите продължават да използват канализацията и всички апартаменти от всички етажи над вас ще влязат във вашия апартамент. За да избегнете наводняване на апартамента и така, че оттокът да избяга в мазето, трябва да направите просто устройство – релефен клапан. В мазето под вашия апартамент на вертикален щранг има ревизия. Необходимо е да почистите канализацията от запушвания. На стари чугунени тръби ревизията се затваря с капак на две шипове, на нов пластмасов – с капак на резбата.

Ако тръбите са чугунени, след това свалете капака. По своя размер направете стоманен капак с дебелина 6-8-10 мм. В него направете дупка Ду-89мм. Прикрепете капака на клапана към пантите. Към долния капак прикрепете гума с дебелина 2-3 мм. Той е необходим, така че миризмата от канализацията да не попадне в мазето и съответно да не мирише във вашия апартамент и вход. Когато канализационната система работи правилно, вентилът се затваря. Веднага след като канализацията е запушена, каналите повдигат капака на клапана и се излива в мазето, а не в апартамента ви през тоалетната или банята. По миризмата в стълбището ще разберете, че клапанът се задейства и ще извикате специалисти. За тях е още по-лесно да почистят канализацията. Те просто повдигат капака на клапана, вкарват кабела в изхода и почистват тръбите.

Като цяло, нека отводните мръсни води на съседите да се излеят в мазето, отколкото да във вашия апартамент.