отпушване на тоалетна в домашни условияНеприятните миризми от канализацията бързо се разпространява извън тоалетната, поради което наемателите се чувстват не много удобно. Дори и съвременните освежители за въздух и допълнителното проветряване не могат да решат проблема.

Как да се премахне миризмата от тоалетната.

Неприятната миризма възниква поради проблеми в канализационната система. Ето защо е възможно да се отървете от миризмата само ако причините за неизправността на канализационните води са правилно идентифицирани и са взети мерки за тяхното отстраняване.

Причини за поява на неприятни миризми

Банята е необходима санитарно-хигиенно помещение във всеки апартамент или къща. За да се предотврати появата на неприятни миризми, в тоалетната се изискват специални грижи и санитарни изисквания. Ако неприятната миризма от канализационната система все още се разпространява в помещенията, трябва да разберете какво причинява миризмата на канализацията в тоалетната.

Това най-често се свързва със следните нарушения:

  • Твърде ниско налягане в канализацията.
  • Неправилна инсталация и свързване на ВиК инсталации.
  • Ниска ефективност на вентилационната система.

Канализационните газове носят патогени и вредни вещества, включително сероводород, серен оксид, амоняк и др. Вдишването на такъв състав от лицето причинява непоправима вреда на организма, поради което е необходимо да се вземат спешни мерки за идентифициране на причините за появата и да се търсят начини за тяхното отстраняване.

Как да премахнете миризмата от тоалетната

Всяка тоалетна има основно санитарно оборудване – тоалетна, под която има и сифон. В този случай сифонът е извита тръба, в извивката на която може да се акумулира течност. Такъв водоотделител служи като достатъчно ефективна бариера за неприятни миризми от канализационната система.

Най-малките отклонения в работата на сифона причиняват постоянно присъствие на миризмата на канализацията в тоалетната. Ако сифонът престане да изпълнява бариерна функция, това се случва по една от следните причини.

Грешна инсталация

Ако монтирането на сифона не се извърши добре технологично, тогава със сигурност ще имат неприятна миризма от канализацията. Ето защо е необходимо да се реши въпросът как да се премахне миризмата от тоалетната.

Твърде високото монтиране на изходната тръба при монтирането на сифона ще доведе до това, че канализационните газове ще преминат над водата и ще проникнат свободно във всекидневните помещения. Следователно сифонът не изпълнява напълно функциите си. Решението е да се премести изпускателната дюза на 2-3 см под нивото на водата.

Дългото не използване на експлоатацията на каквато и да е водопроводна техника води до пресушаване. В този случай няма пречки по отношение на неприятните миризми от канализационната система. Лесно е да се елиминират причините за миризмата на отпадъчни води в тоалетната.

Освен това е възможно да се намали скоростта на изпаряване на водата с дългото отсъствие в жилищната сграда. Достатъчно е да се налива малко количество растително масло в отвора за оттичане, което образува филм върху повърхността на водата.