otpushvane-toaletna-sofiaКакво да правите,  ако е запушена, възможности за премахване на запушванията

Внезапното блокиране на тоалетната причинява много проблеми. Тъй като комуналните услуги не винаги идват бързо, жителите трябва да предприемат незабавни действия сами.

Запушване в тоалетната

Преди да започнете да отстранявате проблеми, трябва да откриете и какво да правите, ако тоалетната е запушена.

На първо място е необходимо да се определи защо се е случило това и какво е блокирало нормалното функциониране на системата, тъй като е необходимо да се възстанови движението на отпадъчните води през тръбите и канала.

Видове запушвания

Могат да възникнат следните проблеми в дренирането:

Често се наблюдава ситуация, в която биологичните отпадъци, които са резултат от човешка дейност, не влизат в канализационната тръба заедно с промивната течност, а напротив, се натрупват. Това означава, че трябва да вземете решение, ако тоалетната е запушена – какво да правите.

Събитията могат да се развиват по различен начин. Проблемът е, че отпадъците не се изпращат в обичайната посока, а започват да изтичат през дренажния отвор на мивката, ваната или друго санитарно оборудване.

Това обикновено се случва без вина на обитателите, апартамента, в който се е случило произшествието, а защото входовете са вкарани от съседите на входа, живеещи на етажа по-горе.

За да се справите с възникналия проблем, трябва да ги попитате и да разберете дали всичко е наред с дренажната система. Когато щрангът е запушен, тогава само водопроводчици, които имат достъп до канализационните мрежи на дадена жилищна сграда, ще могат да премахнат блокирането.

Канал Груп е фирма специализирана в отпушване на канали, шахти, тоалетни, сифони, мивки и септични ями. Вече повече от 15 години успяваме да реагираме във всякакви аварийни ситуации на запушени канали на територията на София и цялата страна.

Причини за запушване

Има няколко причини, поради които тоалетната е запушена:

Най-често срещаните от тях са запушването с голямо количество хартия. Често в устройството попадат абсолютно чужди тела – парцали, детски играчки, женски хигиенни продукти и др.

Често, когато тоалетната е осеяна – какво да се прави у дома, трябва да се реши, тъй като е монтирана неправилно. Причината за проблема е, че при полагането на тръбите е необходимо да се наблюдава ъгълът на наклона спрямо щранга, както и оптималният пропуск между него и устройството.

Отсъствието на елементи, които изравняват налягането в тръбите по време на процеса на разтоварване, като клапани или тръба на фуния.

Недобросъздаденият дизайн на санитарното оборудване, ако неговото производство е извършено по занаятчийски начин.

Възможности за почистване на тоалетната

Търсените начини за премахване на проблема с това какво да се прави, когато се запуши тоалетната, е използването на:

  • Топла вода;
  • Сода.

Горещата вода се използва като единствената възможност, ако в дома няма специални съоръжения, а тоалетната е запушена. За да направите това, трябва да ври една кофа с вода и веднага да я излеете в тоалетната чиния под прав ъгъл, действайки бързо и по този начин създава налягане.

Ако стане ясно, че течността постепенно напуска, което означава, че запушването е премахнато, за да се повиши положителен резултат, можете допълнително да излеете друга кофа с вряща вода. С този метод се елиминират малки задръствания. Правейки тези прости манипулации, трябва да действате възможно най-внимателно, за да не се изгорите с вряща вода.

Що се отнася до содата, тя се предлага във всеки дом, защото домакините я използват в много ситуации и когато тоалетната е запушена и какво да правят у дома, трябва да мислите бързо. Необходимо е да се излее директно в тоалетната чиния половината от обичайната опаковка на сода. В резултат на това алкалните запушвания се разтварят.