канализацияОсновната цел на канализационните мрежи е отстраняването на фекални и отпадни води. А санитарната и биологичната безопасност на всяка конструкция зависи от това колко добре е проектирана и монтирана канализационната система. При продължителна работа на канализационните системи често се появяват блокажи и замърсяване с различна степен на сложност. Следователно, редовното почистване ще намали вероятността от запушване на тръбите и канализационните шахти. Почистването на тръбите, като правило, се извършва с помощта на специално оборудване, което ви позволява бързо да се отървете от различни замърсители и задръствания, независимо дали става дума за отлагане на мазнини или запушване с твърди строителни отпадъци. Най-често за почистване на канализационни тръби се използва каналопочистваща машина, която е универсален инструмент за почистване както на отделни елементи, така и на канализационната система като цяло. Струва си да се отбележи, че почистването на фекални отпадни води трябва да се извършва редовно. Това ще предотврати повреда на системните компоненти.

Цената за полагане на канализационната система зависи от дълбочината на канализационната система, като се вземат предвид определени местни условия. Поради това е изключително важно правилно да се изчисли минималната дълбочина на полагане, на която е икономически и теоретично възможно да се поставят канализационни тръби. Дълбочината на канализационната мрежа се извършва с цел защита от механични и атмосферни влияния на околната среда, както и за да се даде възможност за свързване на местни канализации с магистрални линии. Всички необходими работи по полагане на канализационни тръби трябва да бъдат поверени на опитни специалисти, които независимо изчисляват оптималната дълбочина и извършват цялата работа на най-високото професионално ниво.

Опасността от замръзване на водата в канализационната система е няколко пъти по-малка, отколкото във водопроводната мрежа, тъй като температурата на изтичащите води рядко пада под 10-14 градуса дори през зимата. Следователно почистването на фекални отпадни води се извършва и през зимния сезон. Дълбочината на канализационните тръби се определя въз основа на практиката на експлоатация на канализацията в дадена област. Често има нужда от намаляване на дълбочината. В този случай е необходимо да се изолират канализационните тръби, така че канализацията и изпражненията да не замръзват, образувайки задръствания.

Днес има затворен и отворен начин за полагане на канализационни тръби. Откритият начин на полагане е популярен в случай, че подземните води не лежат дълбоко, което означава, че съществува възможност за отрицателното им въздействие върху канализационните мрежи. Затвореният метод се използва в повечето случаи. Вярно е, че в този случай почистването на тръбите е донякъде сложно. Също така, при дълбока поява на фекални отпадни води има вероятност от натрупване на метан, което може да провокира експлозивна ситуация. Благодарение на съвременните технологии специалистите на нашата компания ще се справят с проблем от този тип в най-кратки срокове.

Услуги за почистване на канализация.

Нашата Фирма Каналгруп предоставя широка гама от услуги за почистване на канализационни системи с различна сложност. Използваното от нас почистващо оборудване отговаря на най-високите стандарти за качество, което означава, че ще се справи с блокировки от всякакъв характер и сложност. Ако се сблъскате с изключителен проблем при почистването на канализационните системи, тогава специалистите на нашата фирма ще подхождат индивидуално към нейното решение и ще ви помогнат с добри съвети.